גירושין זה עניין יותר מסובך מכפי שניתן להניח. לדוגמא, לא כולם מבינים שתיק גירושין ניתן לנהל מול ערכאות שונות. מצד אחד, פתיחת תיק גירושין יכולה להתבצע בבית המשפט לענייני משפחה. מצד שני, פתיחת תיק מסוג כזה יכולה להתבצע בבית הדין הרבני. האם כדאי לפעול מהר בעניין זה ולהיחפז? קחו בחשבון כמה וכמה נקודות מרכזיות ובעלות משמעות.
אז האם כדי לפתוח תיק בבית המשפט לענייני משפחה או שאולי עדיף דווקא לגשת לבית הדין הרבני? ישנה טענה שלבית המשפט לענייני משפחה כדי לפנות אם את אישה שרוצה להתגרש ואילו לבין הדין הרבני כדאי לפנות אם אתה גבר. למעשה, המצב איננו כל כך ברור מאליו. לפני פתיחת תיק גירושין כדאי להתייעץ עם עורך דין לענייני משפחה. רק כאשר עורך הדין ישמע וילמד להבין את הנסיבות הוא יוכל להמליך לאיזה נתיב באמת כדאי לפנות.
פתיחות של תיקי גירושין עשויות להשפיע על מה שיקרה בהמשך, אך זה לא חזות הכל. לעורכי דין לענייני גירושין כדאי לפנות לאו דווקא אם מבינים שהגירושין הם צעד בלתי הפיך. לעיתים כדאי לפנות אפילו בשלב מוקדם יותר, אם עדיין לא בטוחים. צריך להבין במה כרוכה הפרידה ואילו כלים משפטיים יוכלו לסייע. עוד לפני פתיחת התיק כדאי לדעת מהי האסטרטגיה המשפטית, איך פחות או יותר רוצים לחלק את הרכוש ומה עם הסדרי הראיה. אפילו אם בהמשך מגיעים בסופו של דבר לשלום בית, דווקא כאשר יודעים יותר, אפשר להתנהל בשיקול דעת.
אי אפשר לדבר על פתיחת תיק גירושין מבלי לציין את הסכם הגירושין. ההסכם איננו עניין של כפייה. אי אפשר סתם כך לכפות עניין זה או עניין אחר. בפתיחת התיק ולאחר מכן בהסכם הגירושין צריכים להביא בחשבון שבית המשפט אמור לאשר כל זאת.