כל מה שחשוב לדעת על ניקוי אבנית בשיניים

ניקוי אבנית בשיניים מוגדר כטיפול משמר ועשוי למנוע ריח רע מהפה, דלקת חניכיים, נסיגת חניכיים ואף את ספיגת העצם סביב השן. ממרפאת השיניים מסבירים שבאזורים שבין קו החניכיים והשיניים יש נטייה להצטברות של אבנית וחיידקים שגורמים לדלקת. באזורים הללו מצטברות בהדרגה שכבות של אבנית הקשות להסרה עצמאית. 

לפיכך, הקפדה על ביקור קבוע אצל שיננית מוסמכת מהווה מרכיב משמעותי לשיפור תחזוקת השיניים השוטפת ולהפחתת הסיכון לדלקת חניכיים. ככלל, מומלץ לבצע ניקוי אבנית בשיניים מידי שישה חודשים בממוצע, גם כשאין בעיות כלשהן בחלל הפה. יחד עם זאת, במידה וסובלים מדלקות חניכיים ואו מחלות אחרות, כדאי להיוועץ ברופא השיניים כדי לדעת את תדירות הטיפולים המומלצת.

כיצד מתבצע הטיפול הלכה למעשה? 


בטרם התחלת הטיפול מתשאלת השיננית את המטופל בנוגע למצבו הבריאותי, תרופות שהוא נוטל דרך קבע ואו מחלות מהן הוא סובל, זאת על מנת למנוע סיבוכים במהלך הטיפול, מהסיבה שתרופות מסוימות יכולות להוביל ליובש בפה, דילול דם או התנפחות החניכיים, ובכך להשפיע על תוצאות הטיפול. 

בנוסף, לשיננית תפקיד חשוב באיתור מצבים חריגים או בעיות בפה והפניית המטופל אל הרופא הרלוונטי להמשך בדיקות. בשלב הבא עוברת השיננית לניקוי אבנית בשיניים, תוך עשיית שימוש במכשיר ידני ומכשיר אולטרסוני לסילוק רובד החיידקים והאבנית מכלל האזורים בחלל הפה. עם סיום הניקוי, משתמשת השיננית במכשיר פוליש לצורך סילוק הכתמים והברקת השיניים.

הדרכת המטופלים לשמירה נכונה על היגיינת הפה


מעבר לתפקידה של השיננית לניקוי אבנית בשיניים, יש לה תפקיד חשוב נוסף: הדרכת המטופלים לשמירה נכונה על היגיינת הפה גם לאחר עזיבת הקליניקה. ניסיונה מאפשר לה לתת המלצות על אביזרי ניקוי ומברשות שיניים שמותאמות פרטנית למצבו של המטופל ולהדריכו כיצד ניתן להסיר מהפה את שאריות המזון באופן יעיל ונכון. 

ראוי להבהיר שהטיפול עצמו אינו אמור לכאוב, אולם ישנם מטופלים שעשויים לחוש במהלכו אי נוחות כלשהי, בעיקר במצבים של נסיגת חניכיים משמעותית. בנסיבות הללו יכולה השיננית למרוח באזור הטיפול חומר מאלחש להפחתת הרגישות והתחושות הבלתי נעימות. תחושת אי הנוחות עשויה להיות מורגשת לפרק זמן קצר גם לאחר הסרת האבנית. עם סיום טיפול השיננית, כדאי להימנע למשך שעה מאכילה או שתייה.

ליצירת קשר, השאירו פרטים ונשוב בהקדם