כל מה שחשוב לדעת על נהיגה תחת השפעת אלכוהול

נהיגה תחת השפעת אלכוהולהגבול החוקי של ריכוז אלכוהול בדם (BAC) לנהיגה תחת השפעת אלכוהול בישראל הוא 50  מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם – כאשר בבדיקת נשיפה (ינשוף), האכיפה על העבירה מתחילה ב-290 מק"ג (כאשר מדובר בנהג וותיק – כאשר מדובר בנהגים צעירים, נהגים חדשים או נהגים מקצועיים האכיפה מתחילה בכמות נמוכה יותר של אלכוהול).
נהג אשר נבדק עם כמות גדולה יותר של אלכוהול בדם, יכול להיות מואשם בנושא של נהיגה תחת השפעת אלכוהול, מה שחושף אותו לעונשים כמו: קנסות, שלילת רישיון ובמקרים מסוימים גם מאסר.

מתי יעלה החשד של נהיגה תחת השפעת אלכוהול?

ישנם מספר מצבים בהם אד יכול להיחשד כנושא של נהיגה תחת השפעת אלכוהול בין אותם המקרים: כאשר הנהג שותה אלכוהול בזמן נהיגה, כאשר בגופו של הנהג נמצא סם מסוכן וכאמור, מי שאחוז האלכוהול בגופו הינו גבוה מזה אשר נקבע בחוק. 

העונשים על נהיגה תחת השפעה של אלכוהול

על פי חוק כאשר נהג נתפס כשהוא נוהג תחת השפעה של אלכוהול, הוא עתיד לקבל עונש של פסילת רישיון לתקופה של מינימום שלושה חודשים וזאת לצד עונשים נוספים אליהם הוא יהיה חשוף כמו: קנס ו/או מאסר על תנאי. 
לעומת זאת, נהג אשר נתפס נוהג בשכרות, עתיד לקבל פסילת רישיון לתקופה מינימאלית של שנתיים – חשוב כמובן, להבדיל בין 2 המקרים ובין חומרתם. 

החשיבות של פנייה לעורך דין 

קיימת חשיבות גבוהה שכל מי שנתפס בנהיגה תחת השפעה אלכוהול, ימהר ליצור קשר עם עורך דין מנוסה ומקצועי – מה יוכל להעלות את הסיכויים לקבלת הסדר טיעון טוב והקלה במידה משמעותית בעונש. 
כמובן, שחשוב לבחור בתבונה את עורך הדין ולוודא שיש ברשותו את הניסיון, הידע והכלים ללוות את הלקוח שלו לאורך כל הדרך. 
אם אתם חשודים בנושא של נהיגה תחת השפעת אלכוהול, אל תמתינו וצרו קשר באופן מידי עם עורך דין מנוסה ומקצועי.
מוזמנים ליצור קשר עם עו"ד סיוון כהן, המתמחה בתחום המשפט הפלילי ובין היתר גם בתחום התעבורה. מוזמנים ליצור קשר ולדעת שתזכו לליווי אישי ומקצועי לאורך כל הדרך. 

ליצירת קשר, השאירו פרטים ונשוב בהקדם