מאות אלפי תושבים במדינת ישראל שוכרים דירות וכל הקשור בנושא מאוד רלוונטי עבור מטבע הדברים. זהו נושא אשר שייך מבחינה משפטית לתחום המשפט האזרחי. נושא השכירות מורכב מזכויות וחובות אשר עומדות עבור השוכרים והמשכירים גם יחד. להלן מעט רקע כללי ומידע לגבי חוזה השכירות. חשוב שכל אחד ואחת מאיתנו ידעו את הזכויות אשר עומדות לרשותם על פי החוק במדינת ישראל . חשוב לציין שאנשים רבים אינם בודקים את הזכויות שלהם וזה גורר פעמים רבות אי נעימויות אשר היו יכולות להימנע.
חוזה השכירות למגורים למעשה מעניק לשוכר את הזכות לשכור את הדירה למטרה של מגורים. זהו חוזה בכתב אשר מגדיר את כל מערכת היחסים אשר תתקיים בין השוכר למשכיר. על החוזה יחתמו שני הצדדים . חשוב לציין כי לא ניתן להוסיף לחוזה זה סעיפים אשר עומדים בניגוד לחוק.
• הכתובת המדויקת של הדירה המדוברת
• שמותיהם ופרטיהם המלאים של שני הצדדים – השוכרים והמשכירים
• יש לתאם באופן מדויק את הדירה מבחינת החפצים והתנאים הקיימים בה וכן יש לתאר רכוש משותף אשר קיים מחוץ לדירה במידה וקיים.
• בחוזה יש לציין מה תהייה תקופת השכירות אשר נקבעה על ידי שני הצדדים והאם קיימת זכות להאריך את התקופה שנקבעה. בנוסף יש להגדיר באילו תנאים ניתן לסיים את החוזה לפני התקופה שהוגדרה.
• יש לציין מה יהיו דמי השכירות וממה הם מורכבים. כמו כן יש לציין מתי תשולם השכירות וכיצד. חשוב להגדיר באופן מפורט את כל נושא התשלומים החלים על הדירה. בנוסף לדמי השכירות, יש לציין בחוזה את כל תשלומים הנוספים אשר על השוכר לשלם כגון מיסים לדוגמה.
• חשוב לציין בחוזה האם קיים ליקוי כלשהו בדירה או כל גורם הקיים בה אשר יכול להפריע לשימוש תקין בדירה.
הגדרה מפורטת של כל התנאים ושל מערכת היחסים בין השוכר למשכיר יכולה לחסוך הרבה מאוד אי הבנות אשר יכולות להתעורר בהמשך הדרך. כמו כן חשוב שכל אחד מהצדדים יכיר את זכויותיו.